Boek & DVD

‘Mag ik bij u langskomen,
want eindelijk heb ik een filmpje gemaakt,
waardoor ik kan laten zien
hoe ik met mijn autisme
naar de wereld en de mensen kijk’

Deborah, een jonge vrouw met autisme, heeft haar beleving van autisme gefilmd.
Drie korte films met veel indrukken, details, andere overgangen, beelden en geluiden waar ogen en oren tekort schieten. Zoveel beeld en geluid in zo weinig seconden. De beelden roepen vragen op: beleef je de wereld echt zo snel, waarom ben je gericht op glinsterende dingen, wat doe je als je te veel prikkels ervaart, wat doe je bij zoveel angst?

Deze vragen zijn aan Deborah gesteld en geven inzicht in de wereld van haar autisme. Bij de filmpjes zijn aanvullende teksten geschreven en door Deborah cartoons getekend om de beelden en tekst te verduidelijken en soms te linken aan de theorie. Waar de tekst en beelden daartoe aanleiding geven, zijn discussievragen toegevoegd. Het boek is het resultaat van een boeiende en betrokken samenwerking tussen ervaringsdeskundige en professional.

De filmpjes en de tekst zijn op verschillende manieren te gebruiken: eerst en vooral voor elke kijker-lezer om te genieten, te ervaren en te beleven; voor ouders, begeleiders en hulpverleners om te ervaren, te herkennen en te begrijpen: voor mensen met een autismespectrumstoornis om eigen ervaringen te vergelijken met die van Deborah; voor professionals om met elkaar de beelden te analyseren, te bespreken en handvatten voor de praktijk te ontwikkelen. Deborah van Arragon is een jonge vrouw met autisme. Ze heeft een vakopleiding restauratie en decoratie genoten en heeft de kunstacademie afgerond.

Het boek (incl. DVD) kunt u bestellen door een mail te sturen naar:  info@houvASS.nl. Zodra u 25 euro incl. verzendkosten heeft overgemaakt op rekeningnummer IBAN NL 60 RABO 0153.170.123 t.n.v. HouvASS krijgt u het boek toegestuurd.

Recensies: 
Op weg met de ander
Stentor